O zdravstvenim problemima
31

Milić Vukašinović: Preživio sam rat u Sarajevu, ako je suđeno, prihvatit ću najgore

I. S.
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Milić Vukašinović je u novom intervjuu govorio o zdravstvenim problemima s kojima se borio u posljednje vrijeme te otkrio kako se sada osjeća.

"Odlično sam, to je sada najbitnije. Bio sam na ivici, zaista. Kada se vratim, opet sam isti. Muzika je pokretač, a i moja žena Suzana. Ne znam kako bih sve izgurao da nije bilo nje. Bio sam na intenzivnoj njezi, prvo zbog noge pa zbog infarkta. Srce mi se vratilo, nisu morali da mi ugrađuju stentove. Bio sam na kontroli i doktorica mi je rekla da je srce uredu", rekao je za Blic.

Dodao je kako je bio spreman na ono najgore i da je ovo jako teško palo njegovoj supruzi.

"Pozitivno prihvatam život. Ne bojim se smrti. Preživio sam i rat u Sarajevu, ako je suđeno, prihvatit ću i najgore. Mislim da je teže bilo supruzi nego meni. Kada me je vidjela da se maltene gubim, mislila je da odustajem od života, rasplakala se i rekla mi je: 'Nije to ono što smo se dogovorili.' To me je prodrmalo da prihvatim i ono najgore", ispričao je.

Također je naveo kako je nakon operacije imao stravične bolove. Planira se vratiti poslu čim se bude osjećao bolje.

"Samo da ponovo uđem u kondiciju i vraćam se muzici. Sviram i pjevam. Probao sam s grupom, tri - četiri pjesme sam odsvirao i vidio sam da ne bih mogao duže od pet - šest pjesama, što je malo za nas. Moram da nabijem kondiciju da sviram makar sat i po vremena", kazao je.