Showbiz
0

Milan Popović zbunio javnost: Sa Severinom nisam u vezi već dvije godine

Klix.ba
Severina i Milan (Foto: Blic.rs)
Severina i Milan (Foto: Blic.rs)
Posljednjih dana u medijima se ponovo aktuelizirala priča o prekidu hrvatske pjevačice Severine i srbijanskog poduzetnika Milana Popovića.

Popović je, stoga, odlučio stati ukraj spekulacijama tako što je izdao službeno saopćenje u kojem navodi neke iznenađujuće podatke, piše Index.hr.

Naime, prema navodima u saopćenju, Milan i Severina nisu u "emocionalnoj vezi" od juna 2011. godine, što znači da se "nisu voljeli" dva mjeseca prije nego što je u medije dospjela vijest da je ona u trećem mjesecu trudnoće. Još dugo nakon toga u javnosti su se predstavljali kao zaručnici.

No, Popović u saopćenju donosi potpunu drugu istinu.

"Povodom mnoštva medijskih objava o emocionalnom statusu o vezi između pjevačice Severine Vučković i biznismena Milana Popovića, koje ne prestaju zaokupljati pažnju javnosti, ovim putem iznosimo činjenice, sa željom da se isprave nagađanja i da se poluinformacijama stane na put.

Severina Vučković i Milan Popović nisu u emocionalnoj vezi od juna 2011. godine.

Svaki kontakt koje su održavali poslije tog perioda bio je isključivo na nivou roditeljske povezanosti, sa željom da se dogovore oko zajedničkog djeteta i da ravnopravno sudjeluju u odgajanju i obrazovanju, kao svi roditelji, bez obzira na to što je njihova intimna veza završena.

Gospodin Popović nije imao nikakvu potrebu oglašavati se u javnosti i svoj život dijeliti s medijima, kao što takvu potrebu nije imao i prije nego što je počeo vezu s gđicom Vučković. Stoga, nije imao potrebu ispravljati niti demantirati sva nagađanja o njihovoj navodnoj vezi i pomirenjima, sve dok se mogao ostvarivati u ulozi oca.

Kako su se s vremenom počeli narušavati dogovori koji se tiču roditeljstva, gospodin Popović se nekoliko puta pokušao dogovoriti s majkom svog djeteta o zajedničkom, ravnopravnom sudjelovanju oba roditelja u odgajanju i obrazovanju njihovog sina.

S obzirom na to da su svi pokušaji komuniciranja oko zajedničkog starateljstva završeni bez dogovora, gospodin Popović je odlučio potražiti pomoć službenih nadležnih institucija Republike Hrvatske, kako bi ostvario svoje zakonsko pravo i naravno svoju ljudsku potrebu da bude otac svom sinu.

Pravnii tim gospodina Popovića je podnio potrebnu dokumentaciju Općinskom građanskom sudu u Zagrebu kao i Centru za socijalni rad, s ciljem da se na taj način izbori za svoje pravo da bude otac svom sinu, da ravnopravno sudjeluje u njegovom obrazovanju i odgajanju, kao i da svom sinu omogući da raste uz oba roditelja, bez obzira na prekid emocionalne veze", stoji u saopćenju.

Severinin glasnogovorik je Indexu rekao da ne zna zašto je Popović ovo izjavio te je kazao da par nije u vezi nešto više od mjesec dana.