Ispovjest glumice
4

Mila Kunis otišla iz Ukrajine da izbjegne mržnju

Klix.ba
Mila Kunis
Mila Kunis
Mila Kunis je prije 28 godina rođena u Ukrajini. Cijelo svoje djetinjstvo je morala kriti da je Jevrejka a izjavila je kako je Ukrajinu napustila kako bi izbjegla mržnju.

''Cijelu moju porodicu je zahvatio holokaust. Moji djed i baka su uspjeli pobjeći, ali mnogi drugi nisu preživjeli. Poslije holokausta u Rusiji je bilo zabranjeno biti religiozan. Moji roditelji su me odgojili da znam da sam Jevrejka'', rekla je Kunis

Za vrijeme nacističke okupacije Ukrajine, ubijeno je oko 900.000 Jevreja. Čak i danas postoje velike predrasude protiv Jevreja. Mila, čije je pravo ime Milena, je viđala antisemitske grafite u svojoj školi u Chernvitsiju, gradu na jugozapadu Ukrajine.

''Ta zemlja nas jednostavno nije željela tu'', rekla je Kunis.

Kada je Mila imala sedam godina, njeni roditelji Mark i Elvira su odlučili da se presele u Sjedinjene Američke Države. Po dolasku u Ameriku, Mila nije znala jezik. Prva godina je za nju bila jako teška.

''Plakala sam svaki dan. Nisam razumjela kulturu, nisam razumjela narod'', dodala je Kunis.

Njen otac, mašinski inžinjer, se zaposlio kao vozač taksija, a majka, učiteljica fizike, se zaposlila u apoteci. Kako bi poboljšali njeno znanje egleskog jezika, Milu su sa devet godina poslali na časove glume, piše The Sun.

Samo dvije godine poslije, Mila je dobila svoju prvu ulogu u sapunici Days Of Our Lives. Sa 14 godina je dobila ulogu Jackie Burkhart, razmažene bogatašice u seriji That '70s Show. Ta serija se pokazala kao odskočna daska za njenu karijeru.

Uskoro su uslijedile uloge u filmovima Forgetting Sarah Marshall, Max Payne, The Book Of Eli, Date Night i Black Swan. Mila Kunis je već planirana za snimanje nekoliko filmova i jako je zauzeta. Kada ne radi, putuje sa svojim bratom Michaelom.