Sjajna atmosfera
17

Mikkelsen raspametio fanove u Sarajevu, priredili mu nezaboravnu dobrodošlicu

I. B.
Mikkelsen je napravio pometnju u Sarajevu (Foto: D. S./Klix.ba)
Mikkelson je napravio pometnju na crvenom tepihu (Foto: T. S./Klix.ba)
Glumačka zvijezda Mads Mikkelsen stigao je u Sarajevo i prošetao crvenim tepihom ispred Narodnog pozorišta gdje su mu fanovi priredili spektakularan doček.

Jedna od najisčekivanijih osoba na ovogodišnjem izdanju SFF-a je danski glumac koji je prije nekoliko minuta prošetao crvenim tepihom ispred kultne festivalske lokacije.

Vijest o njegovom dolasku izmamila je brojne obožavatelje da se ranije pozicioniraju uz tepih, gdje su željno isčekivali glumca.

Odmah po dolasku, priredili su mu nezaboravan doček. Mikkelsona su dočekali euforični uzvici fanova koji su u rukama držali njegove fotografije, pripremivši se da dobiju autogram slavnog glumca.

Mikkelson je napravio pometnju na crvenom tepihu (Foto: I. L./Klix.ba)
Mikkelson je napravio pometnju na crvenom tepihu (Foto: I. L./Klix.ba)

I Mikkelson je uzvratio na ovu sjajnu dobrodošlicu, a sa svojim obožavateljima, osim autograma, napravio je i brojne fotografije.

Glumac je, podsjetimo, izjavio kako je veoma sretan što je u Sarajevu.

"Prvi put sam ovdje. Imao sam malo vremena da prošetam, pojedem ćevape i to je to što sam vidio za sada. Veoma sam sretan što sam na festivalu", rekao je on.

Slavnom Dancu večeras će biti uručena nagrada Počasno Srce Sarajeva koju je osvojio tokom 26. Sarajevo Film Festivala 2020. godine, međutim, čijoj dodjeli nije mogao prisustvovati zbog pandemijskih okolnosti.

Odmah nakon uručene nagrade, u Ljetnom kinu Coca-Cola publika će imati priliku gledati projekciju filma "Lov" gdje Mikkelsen igra glavnu ulogu. Spomenuta uloga 2012. godine donijela mu je nagradu za najboljeg glumca na Filmskom festivalu u Cannesu.