{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Mick Jagger: Biti rock zvijezda nije intelektualno zahtjevno

F
28.6.2013. u 21:41
1
7
Mick Jagger: Biti rock zvijezda nije intelektualno zahtjevno
1
Mick Jagger: Biti rock zvijezda nije intelektualno zahtjevno
Mick Jagger (Foto: AFP)
Mick Jagger priznao je u petak kako je ustanovio da je njegova karijera u The Rolling Stones "intelektualno nezahtjevna" i kako ponekad poželi da je ostvario svoju prvu ambiciju da postane učitelj.
Jagger, koji će sa Stonesima imati prvi nastup na britanskom festivalu Glastonbury u subotu, izjavio je da je razmišljao o drugim opcijama u karijeri kao što su novinarska ili plesačka, iako bi to uključivalo "previše povreda".

Jagger (69), koji je još bio student u Londonskoj školi ekonomije kada su Stonesi započinjali karijeru, izjavio je u intervju za BBC: "Školski učitelj bila bi veoma zahvalna profesija, u to sam siguran".

"Milion je stvari koj bih volio raditi, biti političar, novinar, svojevremeno sam razmišljao da budem novinar. To su zanimanja o kojim ste razmišljali kao tinejdžer, i pomislite "volio bih da sam to radio", ali to je sada potpuno besmisleno", kazao je.

"Ja, međutim, ne osjećam nezadovoljstvo što sam izgubio kontrolu nad tim i potpuno sam zadovoljan onim što sam uradio. Svi žele da urade više u svojim životima. Biti rock pjevač pomalo je intelektualno nezahtjevno, ali ja sam uradio najbolje što sam mogao", izjavio je Jagger.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Gdje najčešće gledate filmove?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: