Showbiz
1

Mick Jagger: Biti rock zvijezda nije intelektualno zahtjevno

FENA
Mick Jagger (Foto: AFP)
Mick Jagger (Foto: AFP)
Mick Jagger priznao je u petak kako je ustanovio da je njegova karijera u The Rolling Stones "intelektualno nezahtjevna" i kako ponekad poželi da je ostvario svoju prvu ambiciju da postane učitelj.

Jagger, koji će sa Stonesima imati prvi nastup na britanskom festivalu Glastonbury u subotu, izjavio je da je razmišljao o drugim opcijama u karijeri kao što su novinarska ili plesačka, iako bi to uključivalo "previše povreda".

Jagger (69), koji je još bio student u Londonskoj školi ekonomije kada su Stonesi započinjali karijeru, izjavio je u intervju za BBC: "Školski učitelj bila bi veoma zahvalna profesija, u to sam siguran".

"Milion je stvari koj bih volio raditi, biti političar, novinar, svojevremeno sam razmišljao da budem novinar. To su zanimanja o kojim ste razmišljali kao tinejdžer, i pomislite "volio bih da sam to radio", ali to je sada potpuno besmisleno", kazao je.

"Ja, međutim, ne osjećam nezadovoljstvo što sam izgubio kontrolu nad tim i potpuno sam zadovoljan onim što sam uradio. Svi žele da urade više u svojim životima. Biti rock pjevač pomalo je intelektualno nezahtjevno, ali ja sam uradio najbolje što sam mogao", izjavio je Jagger.