Groblje Forest Lawn
0

VIDEO / Michael Jackson počiva među zvijezdama

Sarajevo-x.com
Porodica i prijatelji okupili su se na sahrani Michaela Jacksona u Glendaleu, Kalifornija, da dva mjeseca nakon njegove smrti tijelo ove pop legende konačno predaju zemlji.

Sahranu je pratilo veliko osiguranje koje je držalo obožavatelje i medije daleko od groblja Forest Lawn u predgrađu Los Angelesa. Jackson će počivati u blizini holivudskih ikona Walta Disneya i Humphrey Bogart.

Porodica preminulog stigla je na groblje uz sat zakašnjenja, a pored okupljenih fanova i znatiželjnika prošla je kolona od 30 limunzina i automobila, javlja reporter Reutersa.

Pjevač, koji je prodao milione albuma širom svijeta i izdao hitove poput "Thrillera" i "Billie Jean", umro je 25. juna u 50. godini, a ljekari kažu da je primio preveliku dozu anestetika propofola i sedativa lorazepama.

Jacksonova smrt istražuje se kao ubistvo iz nehata. U centru istrage našlo se nekoliko ljekara, a policija se fokusirala na doktora Conrada Murraya, koji je bio pored pjevača kada je on doživio srčani udar.

Osim majke Katherine, sestre Janet i Michaelove djece, među prisutnima na sahrani bilo je i 200 gostiju, a među njima Elizabeth Taylor, humorista Chris Tucker, dječija filmska zvijezda Macaulay Culkin i pjevačeva bivša supruga Lisa Marie Presley, kćerka Elvisa Presleya.

Policija Glendalea troškove sahrane naplatit će od njegove imovine, a gradske vlasti Los Angelesa procjenjuju da je komemoracija koštala 1,4 miliona američkih dolara.