Svjedočenje dr. Metzgera
0

Michael Jackson je bio upoznat o opasnostima lijekova za spavanje

Sarajevo-x.com
Michael Jackson
Michael Jackson
Jedan od doktora preminulog kralja popa Michaela Jacksona, dr. Allan Metzger, otkrio je da je upozorio pjevača na opasnosti upotrebe lijekova za spavanje.

Dr. Metzger je pozvan na suđenje Conradu Murrayju, koji je bio Jacksonov privatni doktor te je optužen za njegovo ubistvo. Dr. Metzger je rekao da nikada Jacksonu ne bi dao propofol, lijek koji ga je najvjerovatnije ubio.

Metzger je na suđenju Murrayju rekao da se sastao sa Jacksonom u aprilu 2009. godine i tražio mu intravenske lijekove za spavanje. Michael je te lijekove zvao "sokom".

"Ne sjećam se kako je zvao lijekove, ali znam da je rekao da mnogi od njih nisu imali efakta. Lično sam pokušao sa Tyenolom PM, ali nisam uspio. Nakon toga smo isprobali Xanax, također bez uspjeha. Sljedeći put sam mu dao Klonopin ili Trazodon te napomenuo da ih ne koristi zajedno.

Tužitelj David Walgren je upitao Metzgera da li bi za neku svotu novca opskrbio Jacksona Propofolom. Doktor je odgovorio da to nikada ne bi učinio.

Prošle sedmice je stručnjak za Propofol rekao da je Jackson u organizmu imao više Propofola nego je to ranije otkrila Murrayjeva odbrana. Njegovi advokati su odustali od tvrdnje da je Jackson sam uzeo lijek.

Suđenje će trajati još najmanje tri sedmice, a Murray bi mogao dobiti četiri godine zatvorske kazne ukoliko bude proglašen krivim.