Kritikovala Kylie Jenner
855

Mia Khalifa osudila Izrael i poslala "instrukcije" Hamasu, Playboy prekinuo saradnju s njom

D. B.
Nekadašnja porno glumica Mia Khalifa pružila je podršku Hamasu u sukobu s Izraelom, a to ju je koštalo saradnje s Playboyem.

Tridesetogodišnja Khalifa već duži niz godina kritikuje Izrael te pruža podršku palestinskim borcima, a sada na društvenim mrežama objavljuje postove protiv Izraela.

"Ako pogledate situaciju u Plaestini i niste na strani Palestinaca, onda ste na pogrešnoj strani aparthejda, historija će to vremenom pokazati", poručila je Khalifa.

Potom je imala poruku za Hamas.

"Molim vas, može li neko reći borcima za slobodu u Palestini da okrenu svoje mobitele i snimaju horizontalno", navela je u postu.

Uprkos kritikama koje je dobila, Mia se tu nije zaustavila. Ona je optužila Kylie Jenner za neinformisanost o geopolitici regije.

Jenner je pružila podršku Izraelu, a nešto kasnije je izbrisala svoj post. Ipak, Khalifa je kritikovala članicu porodice Kardashian.

"Ako postoji pravo novinarstvo, sljedeća osoba koja bude razgovarala s Kylie Jenner pitat će je za mišlenje o geopolitičkim tenzijama na Bliskom istoku te neće skretati pogled dok ona ne sastavi jednu rečenicu jer očigledno želi imati stav pred svojih 400 miliona pratilaca", zaključila je Khalifa.

Osim toga, u više postova je na neki način ismijalava konflikt te je navela da su "cionistički režim aparthejda srušili gerilski borci u lažnim Guccijevim majicama". Nakon toga je reagovao Playboy te je ugasio njen kanal na svojoj platformi.

"Obavještavamo vas da smo odlučili prekinuti odnos s Mijom, uključujući brisanje njenog Playboy kanala na našoj platformi za kreatore. Mia je dala odvratne i prijekorne komentare slaveći Hamasove napade na Izrael i ubistvo nevinih muškaraca, žena i djece", navodi se u saopćenju Playboya.