Brutalno iskrena
55

Mel B priznala: "Ušmrkavala" sam šest linija kokaina dnevno i pokušala sam se ubiti

Klix.ba
Snimak nakon pokušaja samoubistva
Snimak nakon pokušaja samoubistva
Bivša Spajsica Mel B priznala je da je ušmrkavala šest linija kokaina dnevno dok je radila na "X Factoru" kako bi "preživjela" sa svojim suprugom Stephenom Belafonteom.

U svojoj autobiografiji "Brutalno iskrena" otkrila je i to kako se pokušala ubiti popivši 200 tableta protiv bolova 2014. godine. Dogodilo se u to u noći polufinala kada su je zamijenili kao članicu žirija, ali već sljedeću noć je bila na svom mjestu. Tragovi pokušaja samoubistva su bili vidljivi, ali je ona kazala kako je za sve kriv stomačni virus.

Priznala je kako je svoj dan počinjala konzumiranjem dvije linije kokaina.

"Bila sam tužna i patetična osoba. Bila sam van kontrole. Dnevno sam uzimala pet-šest linija prije i nakon posla. To je otupljivalo moju bol. Dizalo me je dovoljno da budem spremna i zaboravim na sve osim na show. Bila sam toliko loše da sam nakon dvije sedmice snimanja 'X Factora' počela koristiti kokain kako bih izdržala. Da bih izdržala i život sa Stephenom koji je bio poput neurotične klaustrofobije", napisala je.

Istakla je kako to nije utjecalo na njenu prosuđivanje kao člana žirija jer nije uzimala to tokom showa.

Istakla je da je Stephen učinio da se osjeća ružnom i neželjenom, te da j on imao "biblioteku" snimaka seksa s njom. Napisala je poruku svojim kćerkama i popila pilule, ali je shvatila, dok je još bila pri svijesti, da treba otići u bolnicu i spasiti se upravo zbog njih. Izgubila je svijet i pala na vrata, zbog čega je imala masnice koje su se vidjele na showu.

Iako su joj ljekari savjetovali da ostane u bolnici jer joj jetra i bubrezi nisu bili uredu, odlučila je odmah sljedeću noć vratiti se u show. Izabrala je haljinu u kojoj se vide "posljedice" i željela je ponosno da stane. Skinula je i vjenčani prsten čime je, kako je rekla, poslala Stephenu poruku da se j*** i da se razvodi.

U septembru se prijavila na liječenju u terapijskom centru nakon što joj je dijagnosticiran postatraumatski stres, jer želi biti bolja verzija za sebe i svoju djecu.

Meč i Stephen su bili u braku 10 godina, a razveli su se u decembru prošle godine. Ipak, pravna bitka oko djece trajala je do kraja ovog ljeta.