Glumac izgubio 17 kilograma
14

Matthew McConaughey progovorio o dramatičnom gubitku težine

Klix.ba
Vjerovatno ste u medijima već vidjeli fotografije zastrašujuće mršavog glumca Matthewa McConaugheyja. On je smršavio nešto više od 17 kilograma kako bi se transformiosao za ulogu u filmu "The Dallas Buyers Club", gdje glumi muškarca koji boluje od AIDS-a.
Nakon dramatičnog gubitka težine Matthew je prvi put progovorio o svemu. "Sada se osjećam dobro", kazao je 43-godišnji glumac.

"Sada vjerovatno imam 35 posto manje energije", kazao je glumac. Opisao je kako je tekao proces mršavljenja i pripreme za ulogu. Kaže da je postavljao ciljeve da smršavi nekoliko kilograma, pa kad je dostigao to onda je lako skinuo još nekoliko, zatim novi cilj i novo skidanje kilograma, sve dok nije dostigao željeni cilj.

Matthew je inače visok 182 cm pa zbog visine izgleda još mršavije.

"Ono što sam otkrio tokom procesa mršavljenja je to da je moja dijeta imala više utjecaja na gubitak kilograma nego samo vježbanje", kazao je glumac.

U razgovoru za HitFix dodao je kako trenutno unosi 1.500 kalorija i radi kardio vježbe. Također, rekao je da će se, kada se snimanje filma završi, vratiti svojoj staroj prehrani, mada mu je sada apetit potpuno oslabio.

"Moj želudac se smanjio. Bit će vrlo teško", kazao je glumac.

McConaughey je u New Orleansu gdje snima film zbog kojeg je mršavio. Osim njega u filmu će glumiti i Jennifer Garner i Jared Leto, a očekuje se da će film biti objavljen 2013. godine.