Nezadovoljni glumac
0

Matt LeBlanc isfrustriran zbog serije "Joey"

Klix.ba
Matt LeBlanc je izjavio da se konstantno borio sa frustracijom za vrijeme snimanja serije "Joey". Smatrao je da je lik Joeyja u toj seriji uništen.

LeBlanc je počeo glumiti u ovoj seriji nakon što se serija "Friends" prestala prikazivati 2004. godine. Međutim, "Joey" nije uspio osvojiti publiku i kritičare pa je serija nakon dvije sezone otkazana.

LeBlanc priznaje da mu nije žao što je glumio u seriji, ali ističe da bi projekt bio puno uspješniji da su scenaristi vjerodostojnije prenijeli lik Joeyja iz serije "Friends".

''Ponovo bih to uradio, bila je to dobra serija. Međutim, scenaristi su od lika Joeyja napravili čovjeka koji ne vjeruje u sebe, koji nema prijatelja, koji ne može upoznati djevojke. A svi znamo da Joey nije takav. On uvijek koristi svaku priliku. Uvijek. Zbog toga sam bio često isfrustriran'', rekao je LeBlanc za The Guardian.

LeBlanc je od kreatora serije "Friends" Davida Cranea tražio da preuzme projekt Joey, ali je on to odbio.

''Kada bih se mogao vratiti kroz vrijeme, ne bih to uradio bez Davida. To je jedina stvar koju bih uradio drugačije. Ali opet, zaradio sam mnogo novca pa slobodno možete govoriti da je serija propala'', dodao je LeBlanc.