Izvinio se porodicama žrtava
0

Marku Wahlbergu žao zbog izjave da bi spriječio napad na WTC

Sarajevo-x.com
Američki glumac Mark Wahlberg izvinio se zbog svoje izjave da bi on, da je bio u otetom avionu koji je udario u Svjetski trgovački centar (WTC) 2001. godine, zaustavio teroristički napad.

Zvijezda filma "Contraband" izdao je saopćenje u kojem se izvinjava zbog nepromišljene izjave koja je naišla na osudu u američkoj javnosti.

Glumac je u intervjuu jednom magazinu kazao da se ništa ne bi desilo onako kako jeste da je on bio u otetom avionu American Airlinesa 11. septembra 2001. godine.

"Da sam bio u tom avionu sa svojom djecom ne bi ga tako lako srušili. Bilo bi mnogo krvi u prvom razredu, a onda bih ja rekao 'Ok, sad ćemo sletjeti negdje na sigurno, ne brinite!'", kazao je Wahlberg.

Porodice žrtava su burno reagirale ocijenivši njegovu izjavu uvredljivom i omalovažavajućom.

"Sugerirati da bih ja uradio nešto drugačije od putnika koji su bili na tom letu je neodgovorno. Izvinjavam se porodicama žrtava što ih je moj odgovor uvrijedio, to svakako nije bila moja namjera", kazao je Mark u saopćenju.

Od ranije je poznato da je Wahlberg trebao biti na tom letu, ali se predomislio u posljednji trenutak i na put krenuo automobilom.