Rigorozna dijeta
9

Mark Wahlberg otkrio kako je izgubio 4,5 kilograma za pet dana

DP
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Mark Wahlberg veoma dobro zna da je izgled izuzetno važan dio njegovog posla te da za neke uloge treba izgledati mnogo drugačije. Ipak, to nije lako kao što se čini na prvi pogled.

Ovaj glumac, koji je imao nekoliko transformacija do sada, u nedavnom intervjuu je otkrio da se za neke uloge očekivalo da bude isklesan, dok je bilo i onih prije kojih je mogao jesti i piti šta god poželi, piše News.com.au.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Mark Wahlberg (@markwahlberg) on

Sada je Wahlberg morao smršaviti za ulogu u filmu Spenser Confidential, zbog čega je bio na strogoj dijeti tokom koje je u samo pet dana izgubio 4,5 kilograma.

"Snimali smo film 'Lone Survivor' odmah poslije '2 Guns', a prije toga sam snimao 'Pain and Gain' pa sam bio veoma težak i nekako napuhan prije nego što smo počeli sa snimanjem filma 'Lone Survivor'. Poslije toga smo radili 'Deepwater Horizon' gdje sam trebao biti što teži, pa sam pio pivo i jeo prženu hranu kako bih oslikao lika koji radi na platformi za podmorsko bušenje. Poslije njega uslijedio je film 'Patriots Day' u kojem sam glumio policajca koji nije više u formi", objasnio je glumac zbog čega je neko vrijeme dopustio da mu se nakupi višak kilograma.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Mark Wahlberg (@markwahlberg) on

Zbog toga je pazio šta jede i trenirao "kao lud" pet mjeseci kako bi se pripremio za film Spenser Confidential. Tako je u manje od sedam dana, dok je bio na tekućoj dijeti, izgubio veliki broj kilograma.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Mark Wahlberg (@markwahlberg) on

"Pio sam samo juhu od kostiju i kombinirao post i detoks i smršavio sam doslovno 4,5 kilograma u pet dana. Izgubio sam pet posto tjelesne masti. Prva tri dana sam jeo juhu od kostiju i kuhano povrće i samo malo proteina navečer i to je bilo sve", otkrio je Wahlberg.

V. T.