Zvijezda "Lutkokaza"
478

Mario Drmać: Dugujemo mu najbolje djetinjstvo, a svojim objavama nasmijava nas i danas

I. B.
Mario Drmać (Foto: Instagram)
Mario Drmać (Foto: Instagram)
Bosanskoheregovački umjetnik i jedini lutkarski reditelj u našoj u državi Mario Drmać još od malih nogu postao je upečatljivo lice uz kojeg jednostavno nikad nismo poželjeli odrasti.
Zvijezda "Lutkokaza" još nikad nije prestao ukazivati na prave životne vrijednosti, a osim njegovih glumačkih sposobnosti, oružje kojim nas uvijek iznova osvaja je i smisao za humor.

Mario i danas nasmijava svoju publiku, a onda kada to ne radi na pozorišnim daskama, svakako to čini na profilima svojih društvenih mreža.

Na svom TikTok profilu redovno dijeli videozapise, a pratitelji ga mogu vidjeti u raznim izdanjima - od starca, ludog doktora, "sexy zombija", učiteljice, voditeljice, zvijezde iz stranih filmova, pa do Tereze Kesovije, Lepe Brene, Vedrane Rudan i slično.

@mariodrmac_official #mariodrmac #actor #fyyy #foryou #serbian #bosniaandherzegovina #croatia ♬ original sound - CHAI

Izbor je šarolik, a koliko se pratiteljima sviđaju njegove objave dokazuju pozitivni komentari kojim ga svakodnevno časte, ali i preko 243 hiljade lajkova koje je skupio na svom profilu.

Neke videozapise dijeli i na svom Instagramu, a na posljednjem gdje se prerušio u Vedranu Rudan, mnoge je oraspoložio na ovaj turobni dan.

"Kuhanje je krvav posao", napisao je u opis.

"Baš me razveseli u mom turobnom danu", "Genijalac", "Čuvena Vedrana i još čuveniji Mario", "Divan si", nizali su se mnogi komentari.

Ispod objave javile su mu se i glumica Marija Omaljev te makednoska pjevačica Kaliopi koje je glumac nasmijao.

Podsjećamo, Mario je u novembru prošle godine na daskama sarajevskog Narodnog pozorišta predstavio lutkarsku predstavu "Olovni vojnik" koju je režirao, a i skupa sa kolegicom Džejnom Hodžić radio na njenoj dramatizaciji. Premijerom predstave postao je jedini lutkarski reditelj u Bosni i Hercegovini.