Bivši par
87

Marija Šerifović je bila u vezi s crnogorskim pjevačem, tvrdila da ljubav nije opstala zbog daljine

Klix.ba
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Marija Šerifović je 2007. godine bila u ljubavnoj vezi s crnogorskim pjevačem Slavko Kalezićem. Tada su čak pozirali zajedno za jedan magazin.

On je bio njena podrška kada se takmičila na Eurosongu. S pjesmom "Molitva" prikupila je simpatije žirija i publike te odnijela pobjedu. Nedugo nakon toga njihova veza se raspala.

"Moram da se fokusiram na posao i ne želim bilo koga da opterećujem. Ljubav na daljinu jednostavno nije opstala", rekla je tada.

Slavko je 2017. godine s pjesmom "Space" predstavljao Crnu Goru na Eurosongu u Kijevu. Privukao je pažnju svojim ekstravagantnim izgledom, ali se nije uspio plasirati u finale.

Mnoge je tada zanimalo je li mu Marija davala savjete vezane za nastup, na šta je on odgovorio da mu nije pomogla u karijeri i da je imao svoju strategiju. Ipak, između njih dvoje nema zle krvi.

Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE

"Kada je Marija u pitanju, nismo se odavno vidjeli. Nismo ni u kontaktu, ali suština je da ja prema Mariji zaista imam najpozitivnije mišljenje i prosto između nas nije bilo, što se mene tiče, nikakvih negativnih stvari. Tako da, respect prema njoj. Nadam se da ćemo se i negdje sresti uskoro", izjavio je tada.

On se 2017. pojavio u britanskom "X Factoru". Louis Walsh, koji je bio član žirija, kazao je da mu je upravo on savjetovao da se prijavi na ovo takmičenje.

"Ti si toliko drukčiji od svega dosad viđenog. Pravi si showman i odličan plesač", rekao je.