Seksualno zlostavljanje
18

Madonna stala u odbranu Michaela Jacksona: Nevin je dok se ne dokaže da je kriv

Klix.ba
Madonna je stala u odbranu Michaela Jacksona koji je u proteklom periodu opet u žiži javnosti zbog navoda o seksualnom zlostavljanju djece, rekavši da su "ljudi nevini dok se ne dokaže njihova krivica".

Madonna, koja je svoju planetarnu popularnost postigla kada i Michael Jackson, tj. tokom 80-ih godina prošlog stoljeća, bila je pitana za mišljenje o navodima iz dokumentarca "Leaving Neverland".

U ovom filmu navodne žrtve James Safechuck i Wade Robson kategorično tvrde da ih je preminuli pop muzičar seksualno zlostavljao dok su bili djeca.

Madonna, koja će objaviti svoj 14. studijski album "Madame X" u junu, rekla je novinarima magazina Vogue da nije gledala sporni dokumentarac, ali je također istakla kako je i ona iskusila lažne optužbe te je istakla kako je u više navrata bila žrtva kleveta.

"Nemam mentalitet osobe koja nekoga neosnovano optužuje. Stoga, u mom sistemu vrijednosti osoba je nevina sve dok se ne dokaže krivica", kazala je Madonna.

Jackson, koji je preminuo 2009. godine u dobi od 50 godina, negirao je tvrdnje o umiješanosti u seksualno zlostavljanje maloljetnih dječaka, a 2005. godine je oslobođen optužbi, prenosi Sky News.