Mačka Karla Lagerfelda naslijedit će dio bogatstva od 150 miliona funti

Klix.ba
20.2.2019. u 20:48
2.699
105
Mačka Karla Lagerfelda naslijedit će dio bogatstva od 150 miliona funti
2.699
Mačka Karla Lagerfelda naslijedit će dio bogatstva od 150 miliona funti
Karl Lagerfeld preminuo je jučer u Parizu u 85 godini života. Brojne poznate ličnosti sa kojima je sarađivao i koje su mu se divile odale su mu počast i pozdravile ga posljednji put. Ipak, čini se da je njemu na vrhu liste dragih bića njegova mačka kojoj je ostavio pozamašan dio svog bogatstva.
Dok je svijet mode oplakivao smrt Karla Lagerfelda, mediji su se fokusirali na njegovog kućnog ljubimca koji je odavno poznata ličnost na internetu. Naime, njegova mačka ima 120.000 pratitelja, te blog na kojem su objavljivane fotografije iz svakodnevnog života.

Foto: Instagram Foto: Instagram


Prema pisanju francuskih medija, mačka Choupette je jedna od nasljednica velikog bogatstva. Karl je u jednom od intervjua 2015. godine potvrdio ovu informaciju, dodajući da se ostali bliski prijatelji i porodica ne trebaju brinuti jer će i oni dobiti "svoj dio kolača".

Zanimljivo je da je on u nekoliko navrata izjavljivao kako bi, da može, oženio svoju mačku. Tada je pričao kako nikada nije mislio da je moguće zaljubiti se u životinju i voljeti je na način na koji on voli svoju mačku, te kako on i njegova mačka komuniciraju pogledima.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (105)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: