Glumac u problemima
18

Liam Neeson u fokusu svjetske javnosti zbog rasističkih izjava

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Glumac Liam Neeson je porekao da je rasista iako je priznao da je jednom htio ubiti nevinog Afroamerikanca, prenosi BBC. On se našao u centru rasističkog skandala nakon što je u intervjuu za The Independent rekao kako je u više navrata pokušao ubiti tamnoputu osobu.

Naime, on je u jednom dijelu razgovora rekao da je često hodao ulicama s oružjem nadajući se da će iskaliti svoj gnjev na nekoj tamnoputoj osobi u znak osvete zbog toga što je "neko njemu blizak silovan u prošlosti".

Međutim, tokom gostovanja na ABC televiziji u emisiji Good Morning America on je porekao da je rasista.

Holivudska zvijezda je u utorak rekla ABC-jevom voditelju Robinu Robertsu da mu je prije 40 godina jedna od njegovih bliskih prijateljica kazala da je silovana, a ta je prijateljica, dodao je Neeson, preminula prije pet godina. Neeson je rekao da je navodno silovanje njegove prijateljice izazvalo bijes u njemu.

Glumac je kazao kako je namjenski išao u ulice gdje žive tamnopute osobe kako bi nekoga mogao napasti i tako se osloboditi bijesa te je dodao kako je u takav pohod krenuo četiri ili pet puta. On je također istakako kako bi u tim momentima isto postupio i da je bilo riječ o bijelcu.

"Da je rekla da je bio Irac ili Škot, Britanac ili Litvanac, ja bih isto postupio", dodao je Liam Neeson.