DJ Diesel
169

Legendarni Shaq O'Neal stigao u Zadar, na Zrću će nastupiti kao DJ

K. H.
Proslavljeni NBA centar Shaquille O'Neala stigao je danas u hrvatski grad Zadar, a razlog njegovog dolaska u Hrvatsku je nastup kao DJ koji će biti održan u ponedjeljak na Zrću.

Muzičko ime Shaquille O'Neala koji je DJ Diesel, a u ponedjeljak je u klubu Beach Noa na Zrćeu zakazan njegov nastup, što je ujedno i razlog dolaska u Hrvatsku.

O'Neal je na zadarski aerodrom stigao u popodnevnim satima u nedjelju, a s obzirom o kakvoj ličnosti i veličini se radi, nemoguće je bilo da njegovo pojavljivanje ne izazove veliku pažnju tamošnjih ljudi i medija.

Foto: Marko Dimić/PIXSELL
Foto: Marko Dimić/PIXSELL

"Volim festivale, a moji setovi su najviše trap, hip-hop i dubstep. Meni je bitan nalet adrenalina kod publike. Kad ideš na festivale, oni su tu samo da vide sjajan nastup i zato im ja dajem izvrsnu muziku, na način na koji ja spajam sve to skupa", rekao je nedavno ovaj košarkaš.

O'Neal se muzikom bavi još od 1986. godine i često napominje da uopšte nije "celebrity DJ", već neko ko poznaje muziku, daje joj pažnju i traži reakciju kao jedino pravo mjerilo.

Foto: Marko Dimić/PIXSELL
Foto: Marko Dimić/PIXSELL

Nastup Shaquille O'Neala zakazan je za ponedjeljak, 22. juli, kada će se DJ Diesel predstaviti publici u Hrvatskoj.