Novi ispad režisera
57

Kusturica vrijeđao himnu Crne Gore, podržao gradonačelnika koji je tokom intoniranja pružio srednji prst

I. S.
Foto: Pixsell/ATA Images/Mateja Stanisavljević
Foto: Pixsell/ATA Images/Mateja Stanisavljević
Režiser Emir Kusturica vrijeđao je himnu Crne Gore te podržao gradonačelnika Nikšića Marka Kovačevića, koji je nedavno tokom njenog intoniranja ispružio srednji prst.
"Ako je moguće povesti sudski proces protiv čovjeka koji ima običaj da drži desnu šaku na satu za vrijeme intoniranja himne Crne Gore i pritom se srednji prst bolje vidi od domalog i kažiprsta, onda bi na sudu mogli da završe svi odbrambeni fudbaleri svijeta koji u živom zidu, dok se priprema izvođenje slobodnog udarca, štite donje ekstremitete od udarca lopte", kazao je.

Dodao je da bi možda pripadnici srpske nacionalnosti mogli da zatraže od Boga da im srednji prst dizajnira nekako teleskopski pa da mogu da ga uvlače svaki put kad se intonira pomenuta himna.

"Pošto Bog ima pametnija posla, a Dukljani u njega i ne vjeruju, ne preostaje im ništa drugo nego da usvoje zakon po kome prikriveni i nevidljivi ljudski organi moraju da budu u položaju mirno dok se intonira crnogorska himna. Možda je ipak najbolje da instaliraju fudbalski WOR ili atletski foto finiš pa da budući sudski procesi dobiju pravu provjeru kako ko i šta stoji dok se ori kapitalno djelo Sekule Drljevića... Još ne sviće rujna zora", ispričao je.

Podsjećamo, Kovačević je novinarima rekao da je namještao sat i kaiš sata i da nikakve druge namjere u tom položaju nije bilo.