Showbiz
74

Komičarka Joan Rivers šokirala javnost izjavom: Palestinci zaslužuju smrt

Klix.ba
Američka komičarka Joan Rivers poznata je po oštrom jeziku, a nedavno je šokirala javnost zbog svojih stavova u vezi sa ratom u Gazi.

Kada joj je reporter TMZ-a kazao kako je blizu 2.000 Palestinaca ubijeno u ratu, podigla je ruke kao da je ne zanima i kazala: "Moj Bože. Kažite to ljudima iz Hirošime. To je ok. Kada proglasite rat onda ste ga proglasili. Oni su ga započeli, Ne trebamo sada brojati ko je umro. Umrli ste, pa zaslužujete da budete mrtvi. I ne usuđujte se tjerati me da se osjećam loše zbog toga", kazala je komičarka u kameru.

No, tu se nije zaustavila.

"Rečeno im je da odu odatle. Nisu se iselili. Ako se niste iselili onda ste idioti. Barem su ubijeni oni koji imaju najniži koeficijent inteligencije", kazala je oštro Rivers.

Vlast Gaze nazvala je teroristima.

"Njih su ponovo izabrali gomila glupih ljudi koji nemaju ni olovku", rekla je bez imalo emocija.

Komičarka koja je ranije branila Izrael, kazala je kako su njene izjave, iako su snimljene, izdvojene iz konteksta, te je objavila zvaničnu izjavu na svojoj Facebook stranici u kojoj ističe kako se "moli za mir".

"Razočarana sam i žalosna da je moja izjava o tragediji u kojoj ginu civili totalno izvađena iz konteksta. Ono iza čega stojim jeste da je rat pakao i nesreća u kojem su civili žrtve političkih konflikata", napisala je između ostalog u izjavi.