Značajne cifre
9

Ko predvodi listu najplaćenijih glumaca u Hollywoodu? Ekipa jednog filma dominira

N. O.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Scarlett Johansson je glumica s najvećom zaradom svih vremena, a nalazi se na vrhu liste koja uključuje neke prilično poznate ličnosti iz svijeta filma.

Johansson je igrala u ukupno 33 filma, s prosječnom zaradom od više od 440 miliona dolara. Na listi su i drugi glumci koji su glumili u više filmova s nižim prosjekom zarada, te oni koji su igrali u manje filmova, ali imaju veći prosjek.

Zanimljivo je da glumci koji su ostvarili uloge u filmu "Avengers: Endgame" prednjače na ovoj listi.

Uz Johansson u tom filmu pojavio se i Robert Downeyj Jr. koji je na drugom mjestu, Samuel L. Jackson na trećem, kao i Chris Hemsworth na petom mjestu, Chris Pratt na šestom i Chris Evans na osmom.

Kada se radi o glumcima koji nisu bili dio spomenutog filma Zoe Saldana je na četvrtom mjestu, sa svojom ulogom u "Avataru" koja je doprinijela njenoj ukupnoj zaradi, kao i Tom Cruise na sedmom, Toma Hanks je deveti, a Vin Diesel zaokružuje prvih 10.

Lista se odnosi se na glumce koji su tumačili glavne uloge.

Johansson je glumila u mnogim "velikim" filmovima izvan Marvelovog filmskog univerzuma - poput ostvarenja "Black Widow", uključujući "Marriage Story", "Girl with a Pearl Earring", "Ghost World" i "Vicky Cristina Barcelona".

Ona je možda i "najhvaljenije" ime na listi, budući da je dva puta nominovana za Oscara, kao i da je osvojila BAFTA za Bračnu priču. Takođe je bila nominovana za Zlatne globuse u pet navrata.