Forbes
0

Kidman "najpreplaćenija zvijezda Hollywooda"

Sarajevo-x.com
Nicole Kidman zauzela je prvo mjesto na novoj listi precijenjenih hollywoodskih zvijezda koju izdaje američki magazin Forbes, te ovu nezavidnu titulu preuzela od Russela Crowea, porijeklom sa Novog Zelanda.

Za filmove bivše supruge strastvenog sljedbenika Scientološke crkve Toma Cruisea procjenjuje se da zarađuju tek jedan dolar (oko 70 euro centi) na svaki dolar koji je Kidman dobila za odigranu ulogu, za razliku od prošlogodišnjih osam dolara (oko šest eura).

"The Invasion", remake klasika iz 1956. godine "Invasion od the Body Snatchers", čak je bio i na gubitku oko 2,5 dolara (1,4 eura) za svaki dolar od 17 miliona dolara (oko 12 miliona eura) koje je Kidman zaradila za angažman u ovom filmu.

"Uprkos osvajanju Oskara 2002. godine za ulogu u filmu 'The Hours' Nicole Kidman je postala glumica čiji se glumački talenat novčano precijenjuje. Nezavidnu situaciju jedino bi mogao malo popraviti novi film 'Australia'", navodi se u magazinu Forbes, a prenosi Reuters.

Drugo mjesto na pomenutoj listi zauzela je supruga Bena Afflecka Jeniffer Garner čiji su filmovi "The Kingdom" i "Catch and Release" razočarali na kino blagajnama zaradivši samo 3,60 dolara (oko 2,5 eura) za svaki dolar koji joj je plaćen za ulogu žilave FBI agentice.

Nimalo laskavo treće mjesto zauzeo je Tom Cruise, kojem posljednjih godina svjetska javnost i nije baš naklonjena. Među deset glumaca koji dobivaju platu mnogo veću od one koju realno zaslužuju našli su se i Cameron Diaz, Jennifer Lopez, Jim Carrey, Nicolas Cage, Drew Barrymore, Will Ferrell i Australka Cate Blanchett.