Pred publikom u Rimu
12

Kevin Spacey prvi put u javnosti nakon oslobađajuće presude izrecitovao pjesmu

Dž. L.
Kevin Spacey održao je svoj prvi javni nastup nakon gotovo dvije godine pauze od karijere zbog borbe na sudu uslijed optužbi za seksualni napad na 18-godišnjaka.

Nakon što je prošlog mjeseca oslobođen optužbi čime je izbjegao moguću kaznu od pet godina zatvora, dvostruki Oskarovac ponovo se vratio svom originalnom humoru.

Pojavivši se pred arheološkim muzejom Palazzo Massimo alle Terme u Rimu, on je pred novinarima i publikom izrecitovao pjesmu "Bokser", autora Gabriela Tinti koja govori o bokseru koji žali za gubitkom svoje nekada slavne karijere.

Jedan stih u pjesmi kaže: "Što ste ranjiviji, to ste veći. Iskoristili su me za ovu zabavu, hranili se sumnjivim stvarima. Život se u trenutku završio".

Među prisutnima je bio i Tinti koji se zahvalio Spaceyju što je čitao njegovu devetominutnu poeziju.

Jasno je kako je glumac želio ostaviti snažnu poruku svima koji nisu vjerovali u njegova negiranja svih optužbi o seksualnom zlostavljanju.

Podsjećamo, Spacey je oslobođen optužbi nakon što je mladić kojeg je navodno silovao odbio svjedočiti. On jee trebao sudu dostaviti ključni dokaz, i to mobitel putem kojeg je slao poruke i kratke snimke svojoj djevojci tokom napada, ali na sudu je rekao da ne zna gdje se nalazi. Time se situacija odigrala u korist glumca.