Imala samo 17 godina
41

Keira Knightley tvrdi da je godinama išla na terapije zbog uloge u "Piratima s Kariba"

L. R.
Keira Knightley (Foto: EPA-EFE)
Keira Knightley (Foto: EPA-EFE)
Glumica Keira Knightley nedavno je otkrila kako je godinama išla na terapije zbog trauma koje je doživljavala na snimanjima popularne franšize "Pirati s Kariba".
Iako joj je uloga Elizabeth Swann u prvom dijelu "Pirati s Kariba: Prokletstvo Crnog bisera" bila značajna za njenu karijeru, glumica je zapravo otkrila da joj je to bilo traumatično iskustvo.

"Sada imam nevjerovatnu sreću i moja je karijera na mjestu gdje stvarno uživam u njoj, a imam i nivo slave koja nije toliko intenzivna. Sad se mogu nositi s tim i to je sjajno, ali u to vrijeme nije bilo tako sjajno i trebale su mnoge godine terapije da to shvatim", objasnila je.

Naime, Knightley je imala samo 17 godina kada je postala dio filmskog seta popularne franšize, a velikom uspjehu je govorila i prije nekoliko godina kada je izjavila da joj je to bilo prlično užasno jer je introvertna pa se teško nosila s time što je slavna osoba.

"Bilo je to doba u kojem postaješ neko i moraš činiti greške. To je vrlo nesigurno doba, posebno za žene. Ti si na neki način još uvijek dijete. Bilo je traumatično, ali je odredilo ostatak moje karijere", rekla je.

Glumica je u novom intervjuu govorila i odgoju svoje kćerke, gdje je navela da ne želi da se djevojčica bavi glumom.

"Nadam se da će ona biti advokatica za zaštitu okoliša ili nešto spektakularno, ali ja ću biti roditelj kojemu ću joj pružati podršku, bez obzira na njezine interese", rekla je.