Novi dečko
64

Kćerka Billa Gatesa na meti rasističkih komentara zbog prisne fotografije sa crncem

I. B.
Kćerka Billa Gatesa podijelila je fotografiju sa mladićem za kojeg se pretpostavlja da je njen dečko
Kćerka Billa Gatesa podijelila je fotografiju sa mladićem za kojeg se pretpostavlja da je njen dečko
Phoebe Gates, najmlađa kćerka multimilijardera Billa, našla se na meti podrugljivih i rasističkih komentara nakon što je objavila fotografiju sa crncem za kojeg se pretpostavlja da je njezin novi dečko.

Phoebe je na svom Instagramu podijelila fotografiju gdje je nepoznati muškarac ljubi u obraz, pritom ne otkrivajući njegovo ime niti ga označivši u objavi.

Ubrzo su uslijedili brojni podrugljivi i uvredljivi komentari, zbog čega je 19-godišnjakinja naposlijetku uklonila fotografiju sa ove društvene mreže. Ipak, oni najuporniji nastavili su je dijeliti.

Među komentarima, korisnici su uglavnom isticali njihov "međurasni odnos", kao i njezino nasljedstvo budući da je Bill jedan od najbogatijih ljudi na svijetu. Iako je bilo onih koji su isticali kako "ljubav ne zna za granice", drugi su istakli kako je mladić sada "siguran" te da je "dobio na lutriji".

"On je svoj novčanik obezbijedio", jedan je od komentara.

"Ovo je jackpot! Nemoj to zeznuti, brate", poručio je još jedan korisnik.

Jedna osoba objavila je snimak crnca koji maše oružjem dok vozi auto, uz poruku: "Phoebe i njezin dečko dolaze kod Billa Gatesa za Dan zahvalnosti".

Neki korisnici našalili su se kako je ovo "pobjeda za crnačku zajednicu" te kako će oni "konačno dobiti odštetu na ovaj ili onaj način", a neki su pokazali da to ozbiljno misle.

"Draga Phoebe. Nemoj se zabavljati s crncem samo zato što je to moderno ili ima neke druge prednosti, nego bolje pojavi se na ulici i podrži nas kada budemo protestovali", poručila joj je jedna korisnica, pa zaključila: "Ako zatrudniš i tvoja djeca će biti crnci i to je kako će ih društvo vidjeti".

Phoebe, koja bi ove jeseni trebala započeti drugu godinu studija na Univerzitetu Stanford, jedno je od troje djece koje dijele Bill i Melinda Gates, par koji je u maju ove godine objavio da se razvodi.

Zajedno su proveli 27 godina, a javnosti su saopćili kako "više ne vjeruju da mogu rasti zajedno". Osim Phoebe, imaju i 26-godišnju kćerku Jennifer i 23-godišnjeg sina Roryja.