Nahvalila Vučića
51

Karleuša izvrijeđala Bjelogrlića: Lagali ste da sam dobila milione vaših para, stavljena mi je meta na čelo

I. S.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Jelena Karleuša nastavlja s napadima na glumce koji su podržali proteste "Srbija protiv nasilja". Ovaj put je izvrijeđala Dragana Bjelogrlića.

Ona se osvrnula na Bjelogrlićevu izjavu tokom gostovanja u emisiji "Nedjeljom u 2" da je, između ostalog, radio s RTS-om i Željkom Joksimovićem, koji je napravio ugovor s Telekomom Srbije za rad na filmu "Toma".

"Kad se desio zločin u Ribnikaru i potresao Srbiju užasom, narod je spontano izašao na ulice da pokaže solidarnost, da pokaže jedinstvo, da smo jaki kad nam je najteže. To je bio masovni ispraćaj na vječni počinak naše mrtve djece, a onda se desio sunovrat ljudskosti i pokazatelj da nekima ništa nije sveto. Desila se zloupotreba naroda u teškom zapaljivom trenutku od strane onih koji kao lešinari vide priliku da politički profitiraju na smrti", navela je.

Dodala je da je tužan skup i naivan narod "preko noći i bez dozvole nacije preokrenut u politički miting sa plaćenim govornicima, tobože zabrinutim glumcima i lako manipulativnim studentima".

"Jedan od 'ugroženih sugrađana' i govornika protiv predsjednika kojeg je nazvao krivcem bio je i ovaj glumac. Sad kad slušate ove njegove riječi, shvatate koliko je sve bila laž. Shvatate da ste nasjeli. Ja nikada neću zaboraviti linč koji sam preživjela od strane mnogih od vas, samo zato što sam tada govorila istinu koja se nije dopala tim 'borcima protiv nasilja'. Linč su doživjela i moja djeca, ali za njih nije bilo milosti. Stavljena mi je meta na čelo, a laž da sam za riječi tada koje sam izgovorila dobila milione 'vaših para' postala je razlog brutalnog napada i opravdanje za javni atetnat na moju ličnost. Mnogi od vas su se priključili tome. Mnogi moji 'prijatelji' pokazali su pravo lice i pridružili se rulji botova po društvenim mrežama", nastavila je.

Pjevačica također tvrdi da je doživjela maltretiranje i u vlastitoj kući, da je bila sama svoja odbrana i štit svojoj djeci te da joj niko nije pružio ruku.

"Svi ste gledali linč i šutjeli. Bravo. Jedini ko je pokušao javno da me odbrani je bio predsjednik Srbije, ali on ima muku i svoju djecu i porodicu da odbrani od ovih boraca protiv nasilja. Ipak, hvala mu, ja to ne zaboravljam. Sada kad vidite kako je sve bila politička igra, kad vidite da su vas slagali i izmanipulisali vaši omiljeni glumci punih džepova, zatim razni borci za prava, sad kad ste ispali majmuni, ne očekujem da se pojedinačno izvinite za bol koju ste mi po ko zna koji put nanijeli jer sam ja tradicionalno preživela. Samo sam htjela da kažem da neću nikada oprostiti. Mnogi od vas napadača na jednu ženu i majku, istinu i hrabre ljude ne zaslužuju, a pogotovo ne oproštaj Jelene Karleuše koju ovo balkansko nebo niti razumije niti zaslužuje", napisala je.