Radila kao čistačica
5

Kako se Zlatan Ibrahimović odužio majci za podršku: Apartmani i crkva od devet miliona eura

I. S.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Zlatan Ibrahimović imao je teško djetinjstvo, a njegova majka Jurka Gravić činila je sve kako bi prehranila svoju djecu. Nogometaš joj se nakon slave itekako odužio za svu podršku koju mu je pružila.

Ona se rijetko pojavljuje u javnosti. Njen brat Gojko Gravić jednom prilikom je ispričao da je rođena u selu Prkos te da je sa 17 godina otišla raditi u Njemačku. S prvim suprugom je dobila kćerke Moniku i Violetu.

Nakon toga se udala za kafanskog pjevača Šefika Ibrahimovića iz Bijeljine. S njim ima sina Zlatana i kćerku Sanelu. Ipak, njihov brak nije potrajao.

"Znala nas je tući i grditi. Nije imala sreće sa muževima. Ništa joj nije išlo kako je željela, ali nas je voljela", napisao je Zlatan u svojoj knjizi. U vanbračnoj vezi rodila je sina Aleksandra, a Zlatan je neko vrijeme živio kod oca.

Nakon što je postao slavan, odlučio je majci kupiti luksuzni apartman u Novalji da bude bliže svojim sestrama. Osim toga, u Švedskoj joj je kupio crkvu vrijednu 9,4 miliona eura, koju je kasnije srušio i na tom mjestu izgradio luksuzne stanove.

"Majci sam kupio stan u Hrvatskoj, blizu Pagu da bude bliže sestrama. Želimo joj poslati Maxija i Vincenta, same, bez mame i tate. Trebaju se naučiti samostalnosti. Želim da neko vrijeme provedu u Hrvatskoj s bakom koja ih može štošta naučiti", naveo je Zlatan.