Treća žrtva
6

Još jedan muškarac optužio Kevina Spaceyja za seksualni napad

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Scotland Yard provodi istragu protiv glumca Kevina Spaceyja zbog treće optužbe za seksualni napad. Istraga je otvorena nakon što je jedan muškarac kazao da ga je 58-godišnji oskarovac napao 2005. godine u Londonu.

"Trinaestog decembra smo dobili optužbu da je muškarac seksualno napao drugog muškarca, treću žrtvu, 2005. godine u Westminsteru", kazao je glasnogovornik londonske policije.

Policija nije direktno spomenula Spaceyja, ali su kazali da je navodni počinitelj ista osoba koja je predmet žalbi iz 2005. i 2008. godine.

Nakon prve optužbe za seksualni napad protiv Kevina Spaceyja, nekoliko muškaraca i žena je izjavilo da se glumac neprimjereno ponašao prema njima.

Istraga protiv glumca pokrenuta je i u SAD-u. Iz londonskog pozorišta Old Vic kazali su da su dobili 20 ličnih svjedočanstava o navodnom nepriličnom ponašanju Kevina Spaceyja koji je od 2004. do 2015. godine radio kao umjetnički voditelj.

Netflix je nakon optužbi izbacio glumca iz serije "House of Cards" i odlučio je da neće nastaviti snimati film u kojem Specey glumi Gora Vidala. Također, u drami "All Money in the World" zamijenio ga je Christopher Plummer. Odlučeno je da glumac više neće dobijati Emmy nagradu, a njegov agent i publicista su mu otkazali saradnju.

Glumac se od optužbi nije pojavio u javnosti.