Ogorčen Trumpom
51

Johnny Depp: Kad je posljednji put glumac ubio predsjednika, možda je vrijeme?

Klix.ba
Johnny Depp (Foto: Screenshot)
Johnny Depp (Foto: Screenshot)
Popularni američki glumac Johnny Depp, za kojeg je poznato kako nije veliki fan američkog predsjednika Donalda Trumpa, podigao je retoriku na viši nivo kada je počeo pričati o ubistvu predsjednika.

Naime, Depp je posjetiocima muzičkog festivala Glastonbury u Velikoj Britaniji postavio pitanje: "Kada je posljednji put glumac ubio predsjednika?".

Nakon što se malo zamislio, glumac je nastavio priču kako bi prisutnima pojasnio pitanje kojim je poprilično potresao američku javnost.

"Ovo je samo pitanje, ne insinuiram ništa. Želim razjasniti neke stvari. Ja nisam glumac. Ja lažem kako bih preživio. Međutim, prošlo je dugo, možda je vrijeme", rekao je Depp misleći na glumca Johna Wilkesa Bootha koji je ubio predsjednika Abrahama Lincolna 14. aprila 1865. u pozorištu Ford u Washingtonu.

Prijetnje protiv predsjednika u Americi se smatraju krivičnim djelom i kažnjavaju se novčano ili zatvorom. Tajna služba SAD-a saopćila je kako je upoznata o Deppovom komentaru, ali nisu otkrili da li će gumac biti kažnjen.

"Iz sigurnosnih razloga ne možemo govoriti o načinima, sredstvima i metodama kojim mi vršimo zaštitu predsjednika kao jednu od naših odgovornosti", kazali su iz američke tajne službe.

Depp je u svom govoru naglasio kako je svjestan da će njegove riječi izazvati pažnju medija i javnosti, a za Trumpa je prokomentarisao kako mu je "potrebna pomoć".

"Drago mi je da ste svi dio ovoga", rekao je Depp fanovima u Velikoj Britaniji.

Podsjećamo, glumac je već od ranije kritikovao Trumpovu politiku nazivajući ga "derištem" tokom njegovog pojavljivanja na Univerzitetu Arizona prošle godine.