Showbiz
53

Jessica Alba bi mogla postati jedna od najbogatijih žena u Silicijskoj dolini

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Biti globalno priznata filmska zvijezda je super, ali je "pravi novac" u proizvodnji ekoloških pelena i proizvoda za njegu kože. Ovim se vodila Jessica Alba kada je pokretala privatni biznis u kome je danas izuzetno uspješna.

Njena kompanija Honest Company se bavi proizvodnjom ekoloških pelena te proizvoda za njegu kože na prirodnoj bazi i procjenjuje se da vrijedi blizu 1,52 milijarde eura. Alba ima udio između 15 i 20 posto, a kompanija navodno ide uskoro na prodaju.

Ako je suditi prema trenutnoj vrijednosti, glumica bi mogla postati bogatija za blizu 304 miliona eura čime bi postala jedna od najbogatijih žena u Silicijskoj dolini.

Vanity Fair piše da njena kompanija Honest Company trenutno generira više od 268 miliona eura godišnjeg prihoda, što je velika suma novca kada se u obzir uzmu proizvodi koji se prodaju.

Portal također navodi kako je Alba uspješna glumica, sretna supruga i brižna majka, a uz sve to i poduzetnica koja se na pokretanje kompanije odlučila kada je bila trudna, jer je htjela za svoju djecu osigurati samo prirodne materijale.