Kruže već godinama
65

Jennifer Aniston odgovorila na okrutne tračeve o sebi: Sve sam probala kako bih ostala trudna

I. B.
Jennifer je prošla kroz mukotrpan proces koji se nije isplatio (Foto: Instagram)
Jennifer je prošla kroz mukotrpan proces koji se nije isplatio (Foto: Instagram)
Slavna američka glumica Jennifer Aniston progovorila je o majčinstvu i okrutnim tračevima o trudnoći koji su je pratili godinama.

Aniston je javnosti predstavljena kao osoba koja nije željela postati majka, no glumica je tek sada otkrila da se svih ovih godina borila s neplodnošću i bezuspješnim pokušajima da ostane trudna.

"Pokušavala sam zatrudnjeti. Bio je to vrlo izazovan put za mene. Sve godine i godine raznih nagađanja... Bilo je to stvarno teško. Prolazila sam kroz procese vantjelesne oplodnje (IVF), pila kineske čajeve. Radila sam sve to", objasnila je Aniston za magazin Allure.

Okrutnim glasinama doprinio je i razvod od Brada Pitta 2005. godine, kada su pojedini pretpostavili da se par razišao jer je Jennifer odabrala karijeru umjesto porodice.

"Govorili su da sam bila sebična i samo brinem o svojoj karijeri i uspjehu. Da zbog toga nisam željela dijete, i da je to bio razlog zašto me muž ostavio. Da smo prekinuli i okončali naš brak jer mu nisam htjela dati dijete. Bile su to apsolutne laži", objasnila je glumica.

Aniston nije otkrivala kada je tačno prolazila kroz proces IVF-a, no napomenula je da je to bilo prije "nekoliko godina". Danas, kada ima 53. godine, glumica se pomirila s tim da neće imati djecu.

"Evo me danas. Brod je isplovio", rekla je i dodala: "Sada zapravo osjećam malo olakšanje jer nema više one misli 'Mogu li?'. Ne moram više razmišljati o tome. U svojim kasnim 30-ima i 40-ima prošla sam kroz stvarno velika s*anja i da nije bilo toga, nikad ne bih postala ono što sam trebala biti", rekla je Aniston, koja je zahvalna na svemu što je prošla.

"Dala bih sve da mi je neko rekao: 'Zamrzni svoje jajne stanice. Učini si uslugu", prisjetila se glumica, koja tvrdi da se danas, unatoč svemu, osjeća bolje nego ikad.

Ovo nije prvi put da je Aniston javno raspravlja o temi koja se tiče isključivo njenog privatnog života.

Zvijezda serije "Prijatelji", 2016. godine izjavila je kako ljudi mogu biti "kompletni i bez djece".

"Kompletni smo sa ili bez partnera, sa ili bez djeteta. Sami odlučujemo što je lijepo kada su u pitanju naša tijela. Ta odluka je naša i samo naša. Donesimo tu odluku za sebe i za mlade žene u ovom svijetu koje nas gledaju kao primjere. Donesimo tu odluku svjesno, izvan buke tabloida. Ne moramo biti udane ili majke da bismo bile potpune. Dobivamo da sami odredimo šta znači 'sretni do kraja života'", poručila je Aniston.

U jednom trenutku, priznala je, glasine su utjecale na njeno mentalno stanje i shvatala ih je previše lično.

Jennifer je također nagovijestila da bi jednom mogla napisati i knjigu o svojoj borbi s neplodnošću, kako bi ispričala svoju stranu priču.

"Provela sam toliko godina štiteći svoju priču o IVF-u. Toliko sam zaštitnički nastrojena prema tome jer osjećam da ima tako malo toga što mogu zadržati za sebe. Svijet stvara priče koje nisu istinite, pa bih ja mogla ispričati istinu. Osjećam se kao da izlazim iz hibernacije. Nemam više šta skrivati", zaključila je glumica.