Loša sjećanja
7

Jennifer Aniston o iskustvu saradnje s Weinsteinom: Ponašao se kao svinja

E. Lj.
Jennifer Aniston (Foto: EPA-EFE)
Jennifer Aniston (Foto: EPA-EFE)
Među desecima žena koje su optužile Harveyja Weinsteina za seksualno zlostavljanje je i glumica Jennifer Aniston. U intervjuu za magazin Variety, Aniston je progovorila o negativnom iskustvu s Weinsteinom s kojim je 2005. godine sarađivala na filmu "Fatalni preljub".

Aniston je ispričala kako ju je Weinsten, između ostalog, pokušao natjerati da nosi haljinu koju je dizajnirala njegova supruga Georgina Chapman.

"Te godine je Georgina Chapman izbacila liniju odjeće. Harvey me je posjetio tokom snimanja u Londonu i rekao: 'Želim da nosiš ovu haljinu na premijeri filma'. To nije bio moj stil pa sam rekla da ne želim, na šta je on odgovorio da moram", rekla je Aniston.

Jednu od neugodnosti doživjela je i na večeri povodom premijere filma.

"Za stolom su bili Clive Owen i producenti, a ja sam sjedila pored jednog prijatelja. U jednom trenutku Weinstein je ušetao i rekao mom prijatelju da se makne i zatim sjeo pored mene. 'Kakvo odvratno i svinjsko ponašanje', pomislila sam", rekla je popularna glumica.

Weinstein se trenutno suočava s više od 70 optužbi za seksualno uznemiravanje i silovanja. Optužbe protiv Weinsteina rezultirale su globalnim pokretom #MeToo koji je, smatra Aniston, napravio veliki pomak u Hollywoodu.

"Ima tu još mjesta za napredak", istakla je Aniston koja trenutno radi na projektu "The Morning Show". Riječ je o seriji koja se također dotakla pokreta #MeToo i zlostavljanja na radnom mjestu.