Možete li je prepoznati?
61

Jedna od najljepših žena svijeta optužena za satanizam zbog naslovnice magazina Vogue

N. O.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Brazilska manekenka Gisele Bundchen optužena je za satanizam nakon što se pojavila na naslovnici Voguea u pozi za koju neki misle da predstavlja đavola.

Gisele je bila zvijezda naslovnice italijanskog Voguea, vjerovatno najpoznatijeg modnog magazina u svijetu, a problematično je bilo izdanje za mjesec februar. To je odmah pokrenulo teorije zavjera na društvenim mrežama, a fotografija s naslovnice je postala viralna.

Mnogi su smatrali da su njena poza i gest na fotografiji nevjerovatno slični uobičajenom prikazu sotone.

Korisnici društvenih mreža povezivali su Giselinu pozu sa slikom Bafometa, simboličnog stvorenja koje je povezano s đavolom u historijskim zapisima o inkviziciji u 14. stoljeću.

"Ovo je Gisele na naslovnici Voguea, kada je omiljena estetika među slavnim ličnostima postala satanska?" upitao je jedan korisnik.

"Primijetite sličnost izraza na njenim rukama, subliminalni rog formiran linijama slova O i G, odjeća i boje satanske sveštenice i nalazi se pored Bafometove slike", naveo je drugi.

[TWITTER]1629544427760025600[/TWITTER]

Oni koji su u potpunosti prihvatili teoriju čak su tvrdili da ime manekenke Gisele znači "obećanje ili talac", navodeći da je ona satanska vještica.

Kontroverznu fotografiju snimio je brazilski fotograf Rafael Pavarotti i dio je više od 140 naslovnica Voguea na kojima je pozirala Bundchen.

Uprkos kontroverzi na društvenim mrežama, manekenka se nije oglasila o optužbama.