|

J.K Rowling najplaćenija slavna ličnost u Evropi, u top 20 Novak Đoković i Zlatan Ibrahimović

J.K Rowling najplaćenija slavna ličnost u Evropi, u top 20 Novak Đoković i Zlatan Ibrahimović
57
Klix.ba
18.10.2017. u 20:51
29
komentara
57

dijeljenja
J.K Rowling najplaćenija slavna ličnost u Evropi, u top 20 Novak Đoković i Zlatan Ibrahimović J. K. Rowling (Foto: EPA-EFE)
Sa zaradom od 95 miliona dolara u 2017. godini britanska književnica J. K. Rowling, poznata po seriji romana o Harryju Potteru, postala je najplaćenija slavna ličnost u Evropi, piše britanski Telegraph.
Skoro polovina zarađenog novca, u koju nisu uračunati porez i drugi troškovi, došla je od scenarija za predstavu "Harry Potter i ukleto dijete" koji je 2016. objavljen i u formi knjige te prodat u 1,3 miliona primjeraka.

Osim toga, prema podacima Forbesa J.K. Rowling je najplaćenija svjetska književnica i treća najplaćenija osoba na svijetu.

Prema popisu najplaćenijih slavnih ličnosti u Evropi, prvih 20 su u posljednjih godinu dana zaradili 1,06 milijardi dolara. U ovu cifru nisu uračunati porezi niti druge naknade.

Foto: Forbes Foto: Forbes


Nakon J.K Rowling najplaćenija slavna ličnost u Evropi je Cristiano Ronaldo sa zaradom od 93 miliona dolara. Slijede ga britanski muzički sastav Coldplay, pjevačica Adele, teniser Roger Federer i slavni britanski kuhar Gordon Ramsey.

Na listi su i srbijanski teniser Novak Đoković koji je u prethodnih 12 mjeseci zaradio 37,6 miliona dolara i fudbaler Manchester Uniteda bh. korijena Zlatan Ibrahimović sa zaređenih 32 miliona dolara.
Prijavi grešku


Komentari (29)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...