Showbiz
0

Izložba u čast princeze Diane u Londonu

Sarajevo-x.com
Foto: AP
Foto: AP
Izložba fotografija, video zapisa i ostalih memorabilija iz života najomiljenije britanske princeze Diane, koja je tragično preminula prije deset godina, biće svečano otvorena u subotu u palači Kensington u kojoj je princeza od Walesa živjela.

Izložba pod nazivom "Diana: A Princess Remembered" predstavlja ujedno i najveću kolekciju slika princeze Diane, saopćili su organizatori izložbe. Ova izložba će svečano biti otvorena fotografijom iz najranijeg djetinjstva princeze, a zatim posjetioce vodi kroz njen daljni život uključujući i njen brak sa britanskim prijestolonasljednikom Charlesom. Princeza Diana je smrtno stradala u teškoj saobraćajnoj nesreći u avgustu 1997. godine u Parizu.

Mnoge izložbe u čast Diane su u prošlosti već bile postavljane u palači Kensington, uključujući kolekciju njenih haljina i fotografija koje je uradio modni fotograf Mario Testino.

"Ovo je dosta formalnija izložba koja je spojila sve prethodne izložbe kako bi ispričala priču o Dianinom životu", izjavila je Sarah Watson, glasnogovornica organizatora (Historic Royal Palaces).

Nova izložba se fokusira na četiri teme: Dianinu ulogu princeze, majke, modne ikone i humanitarke, a posjetioci će moći pogledati i intervjue sa razlićitim osobama koje su imale priliku sarađivati sa britanskom princezom.

Izložba "Diana: A Princess Remembered" biće otvorena do januara 2008. godine.