Gest za pohvalu
122

Hrvatski bend želi pomoći bh. pjevaču koji radi u fast foodu: Molimo da mu prenesete ponudu

N. O.
Screenshot/Antena Zagreb
Screenshot/Antena Zagreb
Usljed vijesti da mladi bh. pjevač Marko Bošnjak radi u fast foodu kako bi preživio, oglasio se hrvatski bend Barabe koji su mu odlučili pomoći angažmanom u bendu.
Na Facebook profilu benda objavljena je poruka: "Dragi Marko Bošnjak, kao tvoji stariji i iskusniji kolege želimo ti pomoći da i dalje ostaneš u muzici koju najviše voliš. Stoga, dajemo ti ponudu da postaneš back-vokal ili tehničar grupe Barabe".

"Ovim angažmanom (jer doista puno nastupamo; uživo, pred stvarnom publikom), zasigurno bi riješio svoju tešku finansijsku situaciju, a i dalje bi bio usko vezan uz muziku", naveli su.

Zamolili su da, ukoliko neko poznaje Marka, mu prenese ovu ponudu: "Rado ćemo pomoći mladom perspektivnom kolegi jer je doista tužno da takvi talenti moraju mesti podove da bi se prehranili. Budimo solidarni i kolegijalni!"

Marko je tokom gostovanja u Jutarnjem showu Antene Zagreb u eteru otkrio i da se iz Berlina vratio u Zagreb, kao i da radi u fast foodu kako bi mogao platiti režije.

Priznao je da do kasno radi kao pomoćni radnik u jednom zagrebačkom fast foodu na Črnomercu - na blagajni i po potrebi pere podove, jer kako je rekao "treba zaraditi za život i režije".

"Moji planovi su da budem sretan i ispunjen i da do kraja godine izdam album. Nadam se da ću na ljeto imati gaže, zovite me da nastupam da mogu dati otkaz u fast foodu i živjeti od muzike", poručio je Marko, a njegova poruka je odjeknula u regionu.

Djeluje da je ono što je rekao imalo efekta jer je za jedan dan već dobio ponudu za muzički angažman.