Tema o kojoj se još priča
0

Hillary Clinton o Billovoj aferi s Monicom: To nije iskorištavanje moći, ona je bila odrasla

Klix.ba
Hillary Clinton izjavila je u intervjuu za CBS Sunday kako afera koju je imao njen suprug s Monicom Lewinsky dok je bila u Bijeloj kući nije bila zloupotreba moći jer je Monica imala 22 godine i bila je odrasla.

Istakla je kako je Bill postupio ispravno što nije odstupio s funkcije predsjednika zbog skandala nakon što je utvrđeno da je lagao o aferi. Na pitanje novinara da li je trebao odstupiti s funkcije, kako su neki tražili, Hillary je odgovorila: "Apsolutno ne".

"Da vas ja pitam nešto. Gdje je istraga sadašnjeg dužnosnika protiv kojeg su navedene brojne optužbe, a on ih negira, odbacuje i ismijava? Bila je istraga protiv Billa i vjerujem da je sve utvrđeno ispravno", kazala je Hillary.

Ove izjave dala je nakon što su objavljeni navodi o seksualnim prijestupima protiv Trumpa ili predsjednika Vrhovnog suda Bretta Kavanaugha.

Bračni par Clinton uskoro kreće na turneju gdje će govoriti o svemu što su prošli tokom prethodnih godina, optužbi protiv Billa 1998. godine i navoda o seksualnom uznemiravanju. Zastupnički dom SAD-a je tada tražio njegovu ostavku i pokretanje istrage, ali je Senat odbio.

Iako se ovaj slučaj desio prije dvije decenije, o njemu se i danas priča. Senatorica iz New Yorka Kirsten Gillibrand prošle godine je tokom #MeToo pokreta kazala kako je bivši predsjednik trebao odstupiti s funkcije nakon afere. Bill Clinton je kazao kako se ne slaže s njenim komentarima.