"Trebali su stići davno"
128

Hana prozvala građane Sarajeva koji se oduševljavaju novim tramvajima: Vi klimajte glavama, ja neću

I. S.
Foto: Instagram/hana
Foto: Instagram/hana
Hana Hadžiavdagić je na društvenim mrežama kritikovala građane Sarajeva koji su oduševljeni novim tramvajima zato što su, prema njenom mišljenju, oni morali stići davno.
"2016. u svijetu: 'Roboti rade na recepcijama hotela, poslužuju goste u sobama i restoranima.' 2024. u BiH: 'Nakon 40 godina Sarajevom voze novi tramvaji!' Nisam ja protiv BiH i mog Sarajeva. Dapače, ja sam itekako za moju domovinu i moj narod, ali nisam niti ću ikada klimati glavom kao cuko na stalku i zahvaljivati se, oduševljavati stvarima koje su trebale i morale biti realizirane davno. To je kao kad muškarac nema seksa pa mu daš malo nade pa on zadovoljan jer eto misli da će biti nešto više... Tako i narod", započela je.

Dodala je da političari svakih nekoliko godina bace malo mrvica svakih s grandioznim najavama, ispune jedan posto obećanog, ukradu u međuvremenu milione te da narod i dalje zahvalno klima glavom.

Screenshot: Facebook
Screenshot: Facebook

Također je navela kako se unaprijed izvinjava poštenim ljudima u politici koje možemo nabrojati na prste jedne ruke.

"Dobro znate koga ja podržavam i za koga ću uvijek da glasam. Sve vam Hana ovakva, onakva, prodana duša i se-atorka. Hana jedina kaže istinu u facu, a ti se, narode, ljuti koliko hoćeš, meni potpuno svejedno. Ja se svakako ne obračunavam s narodom, nego se borim za otvaranje očiju, za istinu, pravdu, a ne prodajem licemjerje. Sorry, ali meni je tužno da je narod spao na to da ga trivijalna pojava raduje, jer na veće niti je navikao niti može da očekuje. Tramvaji su trebali i mogli stići davno - to je poenta svega! Vi se zadovoljite mrvama i klimajte glavama, ja neću", objavila je.

Podsjećamo, od prekjučer su tri nova tramvaja švicarske kompanije Stadler u redovnom javnom gradskom prijevozu Sarajeva. Kantonalni ministar saobraćaja Adnan Šteta (SDP) je najavio da će sljedeći mjesec u saobraćaj biti puštena još dva nova tramvaja, u maju četiri, a preostalih šest u junu, julu i augustu.

Dakle, riječ je o 15 novih tramvaja, a već do 2025. bi trebalo biti isporučeno još 10 novih Stadlerovih tramvaja za koje je ugovor potpisan u decembru prošle godine.