Slučaj iz 2010. godine
39

Glumac Vin Diesel optužen za seksualno zlostavljanje

D. B.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Američki glumac Vin Diesel optužen je za seksualno zlostavljanje, a tužbu je podnijela njegova nekadašnja asistentica s kojom je sarađivao tokom snimanja filma "Fast Five" iz 2010. godine.

Dieselov advokat je izjavio da glumac odbacuje sve optužbe kojim ga tereti nekadašnja asistentica Asta Jonasson, a među njima je tvrdnja da ju je pribio uz zid dok je "vršio seksualni čin nad sobom".

No, to nije sve, jer je optužila glumca za nezakonit prekid saradnje. Navodno ju je Dieselova kompanija otpustila nekoliko sati nakon napada za koji tvrdi da se dogodio pomenute godine.

Slučaj je na sudu u Los Angelesu, a Jonasson je u tužbi navela da se napad dogodio u hotelu St. Regis u Atlanti. Ona tvrdi da ju je Diesel nadjačao u njenom apartmanu te da je ignorisao to što mu je jasno dala do znanja da joj smeta to što je dodiruje.

U tužbi je navedeno da je vrištala i potrčala prema toaletu, no da ju je glumac "pribio uz zid svojim tijelom".

Nekoliko sati nakon navodnog incidenta ju je kontaktirala Dieselova sestra, koja vodi njegovu kompaniju One Race Films te joj je saopćila da je otpuštena. Jonasson također tuži i sestru popularnog glumca, kao i kompaniju.