ČUVENI DUMBLEDORE
66

Glumac Michael Gambon ostavio 1.5 miliona funti supruzi, a ljubavnica nije dobila ništa

D. J.
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Glumac Michael Gambon, zvijezda filmova o Harryju Potteru, preminuo je u septembru prošle godine u 83. godini života, a sada je otkriveno kome je ostavio svoje bogatstvo.

Kako prenosi Daily Mail, sve je ostavio supruzi Anne Gambon, s kojom je u braku bio 61 godinu. Svojoj dugogodišnjoj djevojci Philippi Hart, s kojom je vezu započeo dok je bio u braku, nije ostavio ništa.

Gambon je oporuku sastavio 2016. godine te naveo suprugu Anne i njihovog sina Fergusa (60) kao izvršitelje dokumenta. Svoje cjelokupno bogatstvo od gotovo 1.5 miliona funti ostavio je supruzi, a u slučaju njene smrti, sav novac ide Fergusu.

Djeca koju je dobio s ljubavnicom Philippom dobila su po 10.000 funti svaki te trofeje koje je osvojio zbog uspjeha kao kazališni glumac. Stariji sin dobio je trofej iz 1987. godine, a mlađi sin dobio je onaj iz 2000. godine. Svojoj ljubavnici nije ostavio ništa.

Inače, Michael se 1962. godine vjenčao s Anne Miller, kada je imao 22 godine. Bio je dosta privatan oko svog privatnog života pa nije previše otkrivao detalje o njihovom braku. Dobili su i sina Fergusa.
Iako se činilo da nema bračnih problema, Michael je sve šokirao kad je svoje kolege upoznao s Philippom, koja je bila 25 godina mlađa od njega. Za njihovu se aferu u javnosti saznalo 2002. godine nakon čega se odselio iz doma koji je dijelio sa suprugom Anne. Kasnije se saznalo da su on i Philippa u vezi bili od 2000. godine kad su zajedno radili na Channel 4 i emisiji "Longitude".

U januaru 2007. godine je otkriveno da Philippa čeka njihovo prvo dijete - sina. Dvije godine kasnije su dobili još jedno dijete.

Michael je bio najpoznatiji po ulozi omiljenog Albusa Dumbledorea u "Harryju Potteru", a tokom karijere je osvojio tri nagrade Olivier, dvije SAG nagrade i četiri BAFTA-e.