Imitirala Budu
2

Gigi Hadid nije dobrodošla na reviju Victoria Secreta u Kini zbog rasističkog ponašanja

Klix.ba
Gigi Hadid (Foto: EPA)
Gigi Hadid (Foto: EPA)
Nakon što je najplaćenija manekenka Gigi Hadid podijelila s fanovima svoje uzbuđenje zbog angažmana na reviji Victoria Secret Fashion Show, koja će se ove godine održati u Šangaju, uslijedili su brojni napadi Kineza koji kalifornijsku zavodnicu smatraju rasistom.

Sve je počelo nakon što je sestra Gigi Hadid Bella podijelila na Instagramu fotografiju na kojoj Gigi čuva biskvit s likom Bude, imitirajući njegov izraz lica sa stisnutim očima koje su karakteristične za pripadnike mongoloidne rase.

Gigi je informaciju o trećem povratku na najprestižniju modnu pistu jučer podijelila na Instagramu uz crno-bijeli video s prošlogodišnje revije. Kinezi koji ne simpatišu manekenku pisali su ispod videa negativne komentare. "Mi volimo ljude koji nas poštuju, ne tebe. Nismo sretni zbog onog što si uradila. Kinezi ti ne žele dobrodošlicu, ne dolazi u Kinu", napisao je jedan Kinez.

Među negativnim komentarima mnogi su na manekenkin post postavljali zmije i nazivali je "rasistom" govoreći kako se treba sramiti. Gigi je potom izbrisala video, a nekoliko sati poslije postavila novi te zabranila komentarisanje.

Međutim, ovo nije prvi put kako Gigi nazivaju rasistom. Slična situacija zadesila je modnu ikonu kada je na dodjeli nagrada American Music Award imitirala Melaniu Trump uz podrugivanje zapadnoevropskim akcentom engleskog jezika.