Obilježili blagdane
90

Gdje su danas i kako izgledaju lopovi iz kultnog božićnog filma "Sam u kući"

N. C.
Kraj godine gotovo je nezamisliv bez kultnog filma "Sam u kući" koji već 30 godina zabavlja gledatelje u blagnaskom periodu.

Glavni junak u fimu je Kevin McCallister, a mnogi se sjećaju i lopova iz filma koji su imali nadimak "Wet bandits" ili "mokri banditi". Lopove Marva i Harryja glumili su Daniel Stern i Joe Pesci, a mnogi ih danas ne bi ni prepoznali.

U filmu "Sam u kući" lopovi Marv i Harry bili su žrtve Kevinovih zamki koje su često ostavljale posljedice na njihovim tijelima. Daniel se jednom prilikom osvrnuo na povrede koje je zaradio na snimanju, a koje nisu bile samo filmska magija i šminka.

Daniel Stern
Daniel Stern

"To je kao da smo igrali neki sport. Ne bole vas nikakve povrede jer ste se zabavljali. Dobio sam jak udarac u nos i raskrvario ga kada sam morao gurnuti glavu kroz vratašca za pse. Morao sam je i brzo izvući, ali sam zapeo svojim velikim nosom", prisjetio se.

On snimio je još nekoliko filmova, ali su svi manje uspješni od kultnog "Sam u kući". Stern se pored glume, bavi i režiranjem, a 2009. godine dobio je i nagradu Call to Service Award bivšeg američkog predsjednika Baracka Obame.

Joe Pesci
Joe Pesci

Nakon uloge u filmu "Sam u kući", Joe Pesci je ostvario znatno veći uspjeh od svog kolege iz bande. On je igrao u brojnim filmovima kao što su "Moj rođak Vinny", "Casino" i "Smrtonosno oružje 3 i 4".

Joea smo ponovno gledali u filmu "Bupkis" iz ove godine u kojem je glumio uz komičara Petea Davidsona i Edie Falco, najpoznatijoj po ulozi Carmele u seriji The Sopranoes. Joeu je ovo bio prvi put da ga vidimo na velikom platnu nakon čak 30 godina. Njegovo bogatstvo se procjenjuje se na oko 50 miliona dolara.