Nepromišljena odluka
7

Frontmen Regine priznao da je posudio novac od zelenaša: Sreća prati hrabre

N. O.
Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba
Frontmen bh. benda Regina Aleksandar Aco Čović u intervjuu za portal Nova.rs govorio je o svojoj karijeri, a otkrio je i da je na početku karijere posudio novac od zelenaša.
Čović je otkrio da je tokom 1990-ih posudio novac od zelenaša za izdavanje albuma te da je imao sreće što je prihvaćen.

"Ja sam bukvalno pozajmio, sjećam se i sume, pozajmio sam 3.000 maraka, a nisam imao ni marke da to vratim. Mi smo očekivali da 'Disko Sarajevo' prihvati taj album, sreća prati hrabre, i imali smo sreće da oni to prihvate i onda su nam platili troškove albuma, pa sam na taj način vratio. Da nisu prihvatili, ne znam kako bi to bilo, imao sam 20 godina, ne znam kako idu te stvari", ispričao je muzičar za Novu.rs.

Kazao je da je to bila prilično nepromišljena odluka, ali da to ipak pripisuje svojim godinama.

"Bila je, ko je promišljen sa 20 godina? Album je izašao i nama su se ostvarili dječački snovi, nakon 15 dana smo dobili armiju fanova, gdje ćeš ljepše od toga?", kazao je.

Grupa Regina je prošlog mjeseca nakon šestogodišnje pauze, izdala novu pjesmu i spot u čijem nastajanju je učestvovala grupa mladih ljudi. Pjesma se zove "Opraštam ti", a u ranijem intervjuu za Klix.ba Čović je kazao kako je sretan zbog nove energije koju su utkali u nju.

Regina je posljednji album objavila 2017. godine, a u istom intervjuu Čović je rekao da se nada da će novi album svjetlo dana ugledati do kraje ove godine.