FBI otkrio
0

Frank Sinatra i Marilyn Monroe bili dio seks-zabava sa Kennedyjevima

Sarajevo-x.com
Robert Kennedy (desno) sa Peterom Lawfordom i Frankom Sinatrom
Robert Kennedy (desno) sa Peterom Lawfordom i Frankom Sinatrom
Trojica braće Kennedy optuženo je da su učestvovali u seks-zabavama sa Marilyn Monre i članovima “Rat Packa” Franka Sinatre, otkriveno je u utorak u dokumentima FBI-a.

Doušnik FBI-a otkrio je da su mafijaši željeli koristiti djevojke, do kojih su dolazili preko Sinatrinih veza, kako bi Kennedyjevima stvarali probleme.

Mafija je navodno čula da su John F. Kennedy i njegova braća Robert i Edward učestvovali u zabavama organizovanim u hotelu “New York”.

Na zabavama su se pojavljivali i Marilyn Monroe, članovi “Rat Packa” – Sinatra, Sammy Davis Jr. i Peter Lawford, njegova supruga Patricia Kennedy, sestra slavne braće.

Cilj mafije je bila diskreditacija porodice Kennedy i njihovo dovođenje u vezu sa djevojkama. Sve se trebalo odigrati u apartmanu Johna Kennedyja u hotelu Carlyle na Manhattanu. Hotel je postao poznat kao "njujorška Bijela kuća". Pretpostavlja se da je predsjednik Kennedy tamo proveo noć sa Marilyn Monroe nakon što je mu je otpjevala pjesmu na proslavi njegovog 45. rođendana u hotelu “Madison Square Garden”.

Doušnik FBI-a je rekao da je mafija željela diskreditovati Roberta Kennedyja zbog njegovog rata protiv organizovanog kriminala dok je bio državni tužitelj između 1961. i 1964. godine.

Prema navodima, predsjednik Kennedy koristio je tajne tunele za ulaz u hotel sa svojim prijateljima, uključujući Marilyn Monroe, kako bi izbjegao medije.

Glasine tokom 60-ih su govorile da je lijepa glumica imala vezu i sa Johnom i sa Robertom Kennedyjem. Biografi tvrde da se nakon raskida veze sa predsjednikom okrenula njegovom mlađem bratu. Obojica su tada bili u braku, piše Daily Mail.