Tokom live prijenosa
24

Fox se izvinio jer je Robbie Williams na Svjetskom prvenstvu pokazao srednji prst

Klix.ba
Američka televizijska kuća Fox koja je prenosila nastup Robbieja Williamsa na Svjetskom prvenstvu u Rusiji izvinila se jer je popularni pjevač iznenadio sve pokazivanjem srednjeg prsta.

"Prijenos je išao uživo i mi nismo znali da će se to dogoditi. U svakom slučaju se izvinjavamo", rekli su iz televizijske kuće Fox za Hollywood Reporter.

Zbog ovog incidenta britanska pop zvijezda će navodno morati platiti kaznu koja će u zavisnosti od prekršaja iznositi od 70 dolara do 1.400 dolara.

Robbie Williams, glavna zvijezda otvorenja Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji, nije objasnio zbog čega je pokazao srednji prst. Ipak, mnogi nagađaju da je tim potezom Williams pozdravio sve koji ga kritikuju jer je prihvatio Putinovu ponudu da pjeva na otvaranju Svjetskog prvenstva.

Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE

Prije nastupa Williams je rekao kako je veoma sretan i uzbuđen jer je nastup na Svjetskom prvenstvu ispunjenje njegovih dječačkih snova. Ipak, u jednom intervjuu za Reuters je priznao da su tražili da ne pjeva pjesmu "Party Like a Russian" koja je u Rusiji izazvala dosta kritika.

Robbie je nastup počeo pjesmom "Let Me Entertain You", a tokom izvedbe pjesme "Feel and Angels" pridružila mu se ruska sopranistica Aida Garifullina.