Okupile se pred sudom
22

Emotivni susret prije ročišta s Lečićem: Brojne kolegice pružile podršku Anđeli Jovanović

N. O.
Foto: Pixsell/Antonio Ahel/ATAImages
Foto: Pixsell/Antonio Ahel/ATAImages
U Beogradu je danas održano pripremno ročište u procesu koji je pokrenuo Branislav Lečić protiv glumice Anđele Jovanović nakon što je odbila igrati u seriji zajedno s njim, a brojne glumice su se okupile kako bi je podržale.
Ispred Prvog osnovnog suda u Beogradu bile su Milena Radulović, Mirjana Karanović, Anđelka Prpić, Borka Tomović, Tamara Krcunović, Miona Marković, Beba Oliverić i Iva Ilinčić, Nina Janković, Andrijana Oliverić te Maša Dakić.

Uslijedio je emotivan susret s mladom glumicom, a kolegice su je zagrlile i rasplakale te uz aplauz ispratile u zgradu suda. Advokat glumice Goran Draganić kazao je da je naredno ročište zakazano za 30. septembar.

Podsjetimo, Lečić je tužio Jovanović jer je odbila da glumi s njim u seriji "Radio Mileva".

"Odbila sam da igram zbog neprijatnog događaja iz prošlosti koji sam imala s njim. Ni sada ni bilo kada u budućnosti ne želim da budem u istom kadru s tim čovjekom, kako zbog onoga kroz šta sam ja prošla, tako i principijelno, zbog onoga za šta su ga moje koleginice optuživale", rekla je Anđela po objavi vijesti za Blic.rs.

Lečić je za Informer.rs potvrdio ovu informaciju. Između ostalog je naveo da je tužena zato što je to "pitanje uskraćivanja prava na rad". Od nje traži naknadu u iznosu od 30.000 dinara (500 KM).

Ubrzo su uslijedile brojne poruke podrške glumici, a Milena Radulović koja je stigla ispred suda oglasila se među prvima napisavši: "Podrška, Anđela! Zato što, nevezano samo za slučaj koji je odjeknuo, ne postoji mlada glumica koja je radila sa Lečićem i nije imala situaciju koja bi se danas jasno i zakonski nazvala seksualnim uznemiravanjem. I to je cijeloj branši dobro poznato".

Mirjana Karanović također se oglasila, a danas je na Instagram storyju objavila poruku: "Ne želim u kadar s tobom! Podrška".