Prozvali je licemjernom
9

Emily Ratajkowski izazvala lavinu kritika zbog jedne fotke: Neukusno i odvratno

D. J.
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Jedna od trenutno najpoznatijih manekenki Emily Ratajkowski pozirala je za francuski časopis Le Monde, no jedna od objavljenih fotografija izazvala je negativne reakcije.

Naime, na fotografiji koju je Ratajkowski objavila na Instagramu kao dio serije koju potpisuje fotograf Oliver Hadlee Pearch, 32-godišnja manekenka stoji u ogromnim farmericama kao da želi naglasiti svoju vitku figuru i ukazati na razlike u veličini.

Fotografija podsjeća na jednu stariju reklamu za mršavljenje, što se mnogim njezinim pratiteljima učinilo bizarnom inspiracijom za snimanje modnog editorijala.

"Dizajneri neće izrađivati veće veličine osim ako se ne radi o fotografiji gdje mršava osoba može biti neobična:, Neukusno", "Šta je, dovraga, ta druga slika… tako neukusna i odvratna…. kako je iko to odobrio", "Činjenica da je cijeli tim ljudi radio na ovome i mislio da je ovo fora je tako je*eno", nizale su se kritike.

Inače Emiliy je autorica zbirke eseja "Moje tijelo", objavljene 2021., a koja govori o odnosu prema tijelu, standardima ljepote i društvenom pritisku na žene.

Zbog sudjelovanja u ovom snimanju proglašena je licemjernom.

"Kako čudna druga fotografija. I ti si napisala knjigu o percepciji tijela? Hm...", komentirao je jedan pratitelj čiji je komentar pokupio preko 5.000 lajkova.