Privatni ljekar kralja tvrdi
0

"Elvis Presley je umro zbog neredovne stolice"

Sarajevo-x.com
Elvis Presley s ljekarom Georgeom Nichopoulosom
Elvis Presley s ljekarom Georgeom Nichopoulosom
Kralj rock and rolla Elvis Presley nije umro od srčanog udara kako se do sada tvrdilo, nego od hronične opstipacije, ili zatvora, uzrokovanog nezdravom hranom i upotrebom droga, otkriva lični ljekar slavnog muzičara.

Nakon 33 godine šutnje ljekar George "Nick" Nichopoulos otkrio je pravi uzrok smrti Kralja. Ljekar tvrdi kako je Elvis Presley posljednjih godina života imao problema sa tvrdom stolicom, odnosno s bolešću koja se danas lako liječi tabletama.

No, upravo tvrda i neredovna stolica uzrokovala je smrt Kralja.

Elvis Presley je 1977. godine pronađen mrtav na WC šolji, no dr. Nichopoulos sve do sada je odbijao da objavi svoja saznanja o smrti pjevača kao i nalaze autopsije.

Dugo se vjerovalo kako je Presley preminuo zbog aritmije srca uzrokovane prekomjernom dozom narkotika.

"Nismo bili sigurni u uzrok smrti pa sam nastavio istraživati. Autopsija je pokazala da je debelo crijevo Presleya bilo šire od normalnog za preko 15 centimetara. U debelom crijevu pronašli smo stolicu koja je bila tu četiri ili pet mjeseci zbog slabog rada crijeva", kazao je ljekar Nichopoulos.

Navodno, Elvis je bio svjestan svoje bolesti, koja je bila nasljedna, te je 1970-ih godina bilo planirano da mu uklone dio debelog crijeva, no on to nije želio.

"Da je urađena operacija on bi i danas bio živ", kazao je Nichopoulos, prenose strani mediji.