Prvo javno pojavljivanje
46

Elon Musk sa majkom prisustvovao Met Gali, otkrio i svoje planove za Twitter

I. B.
Musk želi da Twitter čini život boljim (Foto: EPA-EFE)
Musk želi da Twitter čini život boljim (Foto: EPA-EFE)
Najbogatiji čovjek na svijetu Elon Musk pojavio se u javnosti po prvi put od kupovine Twittera, a tom prilikom nije mogao proći bez pitanja o istom.

Musk je stigao na Met Galu sa svojom, otkako se razišao sa pjevačicom Grimes, nesvakidašnjom pratnjom - majkom Maye Musk.

Iako je tema večeri bila "Gilded Glamour", Elon se pojavio u klasičnom smokingu izjavivši kako "prati pravila oblačenja", dok je Maya zablistala u kreaciji modne kuće Dior koju je ukrasila dugačkom bisernom ogrlicom.

Ipak, ono što je sve prisutne najviše zanimalo jesu Muskovi planovi za Twitter o kojim ga je La La Anthony odlučila i ispitati.

"Moj cilj je, pod pretpostavkom da se to ostvari, učiniti Twitter što inkluzivnijim i imati što širi krug ljudi na njemu koji će ga smatrati zanimljivim i zabavnim", rekao je Musk koji želi da ova platforma "čini život boljim".

Istakao je kako se osjeća odlično i uzbuđeno jer se nalazi tu, a na njegovu kratku izjavu ubrzo su se počele skupljati reakcije korisnika ove društvene mreže.

"Cijela moja neto vrijednost je u rukama ovog čovjeka", našalio se neko uz Muskov video gdje pred kamerama pravi smiješne face.

Inače, on i njegova majka već su par puta prisustvovali ovoj svečanosti.

Maye radi kao model u Južnoj Africi od svoje 15. godine gdje je vrlo tražena. Godine 2010. pozirala je gola na naslovnici zdravstvenog izdanja časopisa Time, dok je 2011. pozirala kao trudnica u godinama za naslovnicu New Yorka.

Njen sin važi za najbogatiju osobu na svijetu. Najveći dio njegovog bogatstva vezan je za dionice Tesle, kompanije električnih automobila koju vodi, a Forbes procjenjuje kako Muskova neto vrijednost teži oko 245 milijardi dolara.